המשימה: גיבוש צוות
המשימה של הצוות ברוב המקרים מהווה חלק מפרויקט או תכנית עבודה. בחברות העוסקות בפרויקטים מורכבים הכוללים מומחי ידע מדיסציפלינות שונות נדרש ליצור צוותים בקצב מהיר ולייצר תפוקות בזמן קצר. הקושי בעבודת צוות הוא הצורך של אנשים להתחבר אחד לאחר ולייצר הכרות עמוקה בזמן קצר.
פיתוח צוות: מנגנוני הנעה ומוטיבציה
רמת ההיכרות משפיעה על אופן המיצוב של אנשי הצוות, שיתוף הפעולה, היכולת לקבל החלטות וליישמן ועוד מספר רב של מדדי ביצוע נוספים. בארגונים חסרות פרקטיקות "האצת קשר" פשוטות וזמינות ולרוב תהליכים אלו המתבססים על יוזמות פרטיות, מפגש בפאב, הכרות מתהליכי עבודה קודמים, ארוחת צהריים משותפת או צורות לא פורמליות אחרות.
איכות עבודת הצוות לרוב נמדדת בהגעה לתפוקה או אבן דרך כפי שהוגדרה פנים ארגונית או לעיתים גם מול הלקוח. איכות החיבור בין אנשי הצוות ללא ספק משפיעה מאוד על קצב ואיכות התפוקות המתקבלות אך אינה ניתנת למדידה פשוטה ולעיתים ממש לא מוזכרת. בארגונים בהם שיטת הניהול היא מטריציונית אנשים המשויכים למספר פרויקטים רב על פי מספר שעות שבועיות / חודשיות והמנהל הישיר לרוב אינו מעורה בכלל התהליכים המקצועיים של העובדים. מצב זה אפשרי כשיש רמת אמון גבוהה בין מנהל לעובדיו וגם נוצר צורך לקבל משוב פנימי בין מנהלי צוותים למנהלי עובדים כדי להעריך את ביצועי העובד. עובדים שמכירים את מודל העבודה המטריציוני ומכירים בצורך, יצליחו לקבל את העובדה שהמנהל הישיר אתו לעיתים הם נפגשים בבוקר, אינו בהכרח מכיר את האתגרים בפניהם הם עומדים. עובדים שפועלים בשיטות אלו יידרשו לפתח ולשמר מנגנוני הנעה פנימיים כדי להמשיך לפעול עם מוטיבציה גבוהה במסגרת תפקידם.
כדי לפתח יצירתיות צריך פשוט להגיע למצבים שהיא מתבקשת. תרצו להרגיש איך הכל אפשרי? תתקשרו!
עבודת צוות: איך לחבר אנשים
מורכבות הפרויקט מהווה פרמטר משמעותי בבחירת צוות המשימה ונדרש להתחשב בניסיון קודם של אנשי הצוות. מדדים נוספים המשפיעים הם רמת אי הוודאות, האתגר הטכנולוגי וקשיחות לוח הזמנים למסירת הפרויקט. אלו רק חלק מהשיקולים הרבים שיש לבחון בתהליך בניית צוות המשימה. החלק בו אבקש להתמקד הוא התהוות הצוות ברמה האנושית. עד כמה שזה אולי נשמע מוזר צוות משימה הוא מבנה אנושי מיוחד המגדיר צורת התנהלות בין אנשים שונים בעלי פרמטרים שונים כגון: שאיפות מקצועיות, חיי יומיום, דעות פוליטיות, חיי משפחה, וותק ארגוני, כל אלו משפיעים על התמקמות בתוך צוות המשימה. איך נראית פגישת צוות? כמה פגישות נעשות פיזית וכמה נעשות מרחוק? לכאורה החלטה שרירותית אך עם השפעה אדירה על יצירת מחויבות בין אנשי הצוות ואולי נכון להתחיל עם פגישות פיזיות ולאט לשלב פגישות מרחוק וכמובן בהסכמה בין חברי הצוות. אחת מהצורות היעילות לחבר אנשים היא לחשוף אותם למצבי לחץ, פחד, תלות הדדית אך בעוצמות נמוכות יחד עם רשת ביטחון מורגשת. מצבים כלו מתפתחים בחוויה הכוללת תפקוד גבוהה של אנשי הצוות אך מאפשרת להם להבחין בחשיבות התיאום והסינכרון ביניהם שמייצרת איכויות של סינרגיה, חיבור ממקום אנושי עמוק.
MENT TO DRIVE, תהליכי עבודה מתקדמים
תהליכי הפיתוח של Ment To Drive מאפשרים פגישה מאוד עוצמתית של אנשי צוות בפעילות שאינה מוכרת להן, נוצרת חשיפה למצבי אי ודאות, הסיטואציה מייצרת צורך מאוד חיובי של "המצאה מחדש" המפגיש אותם עם התנהגויות אותנטיות ללא עכבות ארגוניות. ההתנסות מאפשרת להם לפגוש את החיבור הכי אנושי שלהם אחד לאחר. כשהמשימה של הצוות היא לבצע מסלול בו הם נוהגים בתוך רכבים ומתנהלים בשיירה נוצרת אנלוגיה מושלמת לקידום ל פרויקט הבנוי ממספר חלקים. אלו מדומים על ידי הצוותים הנמצאים בכל רכב ומצבי המשבר המדומים על ידי אתגרי הטבע מזמינים את כלל המשתתפים לשתף פעולה בכל הרמות של תפקוד אנושי: ברמה המנטלית לנסות ולייצר פתרון למשברים, ברמה הרגשית נוצר שיח מאוד מזדהה ומרגש עם החוויה וברמת התחושה – כלל החושים פועלים והתחושות מאוד משמעותיות.
זהו תהליך מואץ לחיבור אנושי מאוד עוצמתי המשלב את העולם האישי, הרגשי והעולם הארגוני במעין הרמוניה שמציירת מנגינה אנושית ייחודית. כדי לחבר את שיטת העבודה שלנו עם תאוריות ממדעי המוח יצאנו לסדנה עם פרופ' סימון בן שמאי-צורי מומחית בתחום הרגש וההתנהגות החברתית מאוניברסיטת חיפה. החיבור לסדנה היה מיידי ופרופ' סימון הטיבה לתאר את הקשר בין החוויה האישית שלה עם תאוריית ה Embodiment העוסקת באופן צריבת החוויות במוח וכאשר תחושות הגוף, הרגשות והתודעה מסונכרנות באופן מלא נוצרת הזדמנות לעדכן תבנית חשיבה באופן מושלם וללא התנגדויות. מדובר בבשורה אדירה למבקשים לשנות דפוסי פעולה שאינם משרתים אותנו ואולי מגבילים אותנו לעשות שינוי ולהתפתח לכיוונים חדשים שאינם זמינים עבורנו או מודחקים מעצם הרצון להישאר ברמת וודאות גבוהה בשגרת חיינו.
כיום רמת הוודאות העסקית איתה מתמודדים חברות רבות מוגבלת ביותר ולכן כדי לייצר תהליכים גמישים עם רגישות נמוכה יותר לשינויים תכופים נדרש לאפשר לצוותים להתחבר במהירות ולהגיע לתפוקות שיא תוך פרק זמן קצר. אם נתבונן על רמת הוודאות כמרכיב הקשור לקצב דגימת תנאי הסביבה, ניתן להגיד שבקצב מדידה יומי, פעולות שמתבצעות בפרקי זמן של שעות "נהנים" מרמת יציבות גובהה. חברות הייטק רבות הנחילו שיטות בקרה פרויקטלית המבוססות על זיהוי ערך בכל רגע נתון של עשייה. ביניהם מודל הנקרא Agile מודל זה משמש בעיקר בעולמות פיתוח תוכנה, מוגדרים מפגשי עבודה קצרים לעדכון סנכרון וקבלת החלטות. בין פגישות נוצרות התפוקות. תהליכי הטמעה של שיטות אלו אינם פשוטים וכאן ניתן להיעזר בפעילות חיבור של Ment To Drive כדי לרתום את העובדים ואף להמחיש להם את היעילות של תהליכי עבודה מתקדמים.